dinsdag 22 maart 2022

Nieuwe log: NASA Target 2

 Uiteindelijk de knoop maar doorgehakt: een nieuwe log geplaatst.
Een Nasa Target 2 moet de oude log van het merk 'Electronics' vervangen.
Deze nieuwe log hebben we aangeschaft bij D&D Sails in Stabroek, en ze waren zelfs zo vriendelijk hem langs te brengen, toen er wat logistieke perikelen waren bij hun leverancier :-)

De oude, ronde, log met wijzer is al even uit als de boot, uit 1986.  Zo leerden we althans toen ik begon aan het uitpluizen van de bedrading.  De kabels voor deze log zitten samen in de originele 'kabelboom'.
Het was een redelijke klus om die oude kabels (deels) te verwijderen.
Al doende kwam ik nog twee andere 'spookdraden' tegen, die van niets naar niets leiden.  Eentje zat zelfs afgeknipt IN de wand van een kastje.




Na het verwijderen van de oude log, en de versleten behuizing, moest deze grote opening afgedicht worden.  Dat werd dan een multiplex plaatje met dezelfde vorm.  Voor de handigheid hergebruikte ik het RVS beugeltje.  Hier kan dan mijn 'Mr. Gibbs' aan vastgeklikt worden :-)





De nieuwe log komt onder de dieptemeter.  Het had leuker geweest om hem onder de windmeter te plaatsen omdat die toch ietswat dezelfde afmetingen heeft, maar de bekabeling daar naartoe zou een veel lastigere zijn.
Eens de nieuwe geplaatst, moet daar een nieuwe afkasting over.
Voor wie het wil weten:  De kajuitwand naast de kajuitinkom bij een Midget 26 is 13mm dik, waarvan 5mm multiplex, de rest polyester.




Het plan was om de oude 'paddle wheel' te hergebruiken. Maar dat was dus helaas niet mogelijk.
Na een e-mailtje naar Nasa Marine leerden we dat in het wereldje van de instrumenten helaas niets standaard is.
Dus probleem: de boot zal er uit moeten om de nieuwe 'paddle wheel' te installeren, en de oude te verwijderen.  Die laatste is ook een centimeter dikker dan de nieuwe, dus we kunnen niet eens zomaar de bestaande opening in de romp hergebruiken.
We hopen dus ergens aan een betaalbaar tarief even de kant op te kunnen, een nieuw gat te boren waar de nieuwe log mooi in past, en dan weer het water in.
De oude verwijderen we later, als de boot weer een langere tijd de kant op gaat.
Wie een goed adresje weet waar dit even kan, mag gerust een seintje geven.


Hier moet een nieuwe afkasting over

De bedrading van de oude log:
Het oude paddle wheel krijgt ook 12V!


Nieuwe log op zijn plaats


Dikte kajuitwand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie wordt eerst nagelezen alvorens het geplaatst wordt.
Dit om vervelende spam te voorkomen.
Dank voor uw begrip.